0

М ладежката организация на БСП поиска оставката на Корнелия Нинова и свикване на конгрес за избор на нов лидер. 

Младите социалисти смятат, че председателят на БСП трябва да поеме отговорност за резултата на изборите, който определят като катастрофален. Те разпънаха транспарант на сградата на БСП на "Позитано" 20, информира БНР.

Сградата на "Позитано"20 ден след изборите

 Сградата на "Позитано"20 ден след изборите
БГНЕС

Габриел Вълков - председателят на младежкото обединение, коментира, че това не може да продължава по този начин и младежите на БСП предлагат оставката на лидера Корнелия Нинова. Мотивът - от 2017 година до днес загубата на БСП е 800 000 гласа.

"Възможно е тя да си подаде оставката и Националният съвет да избере временно изпълняващ председател на партията до провеждането пълен цикъл и пряк избор".

Настоява се и за незабавно свикване на Национален съвет на БСП, който от своя страна да свика и конгрес, тъй като конгресът е органът, който може да гласува оставката на лидера на партията:

"Категорично губи, защото 100 000 имаме по-малко като гласове и от 9% паднахме на 6,9%, а като депутати в момента ни дават, че ще имаме 15-18, като имахме 23. БСП губи във всеки един възможен аспект. И някой трябва да поеме отговорност - кой друг, освен ръководството на партията или в частност председателят". 

Разговори се провежда и с депутати, и с членове на НС на БСП: 

"Всички те смятат, че оставката на Корнелия Нинова е абсолютно неизбежна и трябва да бъде подадена незабавно".