0

С овалките за сформиране на ново правителство ще започнат от понеделник, когато ГЕРБ-СДС ще изпрати покани за разговори. Както вече разбрахме, БСП тепърва ще решават дали да се отзоват на такава покана. На каква позиция са останалите формации?

Националният съвет на "Да, България" реши, че няма да участва в съставянето и подкрепата за правителство. А тази сутрин и Кирил Петков обяви в публикация във Facebook, че "Продължаваме Промяната" няма да участва в консултациите. И резултатът от изборите е, че без тях Борисов няма да е премиер.

Останалите партии - ДПС, "Възраждане", ИТН и "Величие" днес запазиха мълчание по темата. 


А ГЕРБ-СДС, в чиито ръце е инициативата за провеждане на такива разговори очакват още идната седмица да стане ясно ще има ли правителство с техния мандат или не. Бойко Борисов отиде във Великотърновско, където се срещна с хора, засегнати от градушката преди дни. И им обеща помощ от държавата, но само ако има кабинет с мандат на ГЕРБ.

"Важно е да направим бързо правителство, защото чрез Фонда за подпомагане мога да обещая с парламентарната група, ако има наше правителство, ще направим нещо за вас със сигурност. Ако няма правителство, нищо не можем да направим. Надявам се тази седмица да има яснота за кабинет. Аз няма да се вържа повече да си дам колата да ми я карат", заяви лидерът на ГЕРБ Борисов.

Борисов: Битката в момента е кой да е най-кресливата опозиция!

*Източник: NOVA