0

О пашки се образуваха пред избирателните секции на вота 2 в 1 в Пловдив. На места за упражняване правото на глас се чакаше по един час, предаде NOVA. Най-дълго време за гласуването отнемаше в училищата в район „Централен”, където активността е най-голяма, а пред 61-ва секция в училище „Паисий Хилендарски” гласуващите изчакваха по 60 минути.

ОФИЦИАЛНО: ЦИК с данни за избирателната активност в страната!

„Бавно става, защото влизат един по един. Аз съм с две изкуствени стави и ако трябва два часа ще чакам”, сподели жена с право на глас, която чакаше пред секцията.

Три машини са се развалили сутринта и в съответните секции гласуването е било само с хартиени бюлетини. Има един сигнал за машина, която отпечатва празни бюлетини. Минимални са заменените членове на секционни избирателни комисии, които не са се явили тази сутрин.

Опашки се извиват и пред секциите в квартал „Столипиново”. Активността там е по-голяма от тази на предишните парламентарни и местни избори. Жители на квартала отричат това да се дължи на купуване на гласове. Оплакват се обаче, че няма раздаване на хранителни продукти.

Илиян Велков, NOVA

Опашки от българи с мерак да пуснат бюлетина се извиха и пред секциите в редица градове в чужбина, сред които Берлин, Брюксел, както и в гръдския град Никити.