0

„Изборният ден и предизборната кампания бяха спокойни сравнено с предходните избори за парламент. Имаме около 100 сигнала по-малко. Това заяви пред NOVA служебният вътрешен министър Калин Стоянов.

„От началото на кампанията до момента в МВР са постъпили 583 сигнала, сред тях и за купуване на гласове, както и за нарушения на изборното законодателство. Образувани са 100 досъдебни производства, 34 се работят в условията на бързо производство. По всички досъдебни производства се работи активно”, категоричен е Стоянов.

Най-много сигнали са подадени в Бургас, Варна и София. Само днес са подадени 180 сигнала. Най-много са подадени от Благоевград, СДВР и Монтана.

Запитан дали сигналите от Благоевград са свързани с това, че в деня преди изборите там са сменени 500 членове на СИК, Калин Стоянов каза: „МВР има ангажимент към охрана на секциите, книжата, борбата с купения вот. МВР няма ангажимент към смяната на членовете на СИК”.

„МВР се справи с изборния процес. Надявам се, че през следващите дни няма да чуем лидери на партии, които да аргументират резултатите си с МВР”, каза Стоянов.