0

П овдигнаха обвинение на Георги Семерджиев. Това обяви в ефира на „Здравей, България“ по NOVA зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

„Малко преди полунощ беше приведен в  ареста на бул. "Г.М. Димитров". Обвинението му предвижда затвор от 5 до 20 години", поясни той.  

Междувременно стана ясни и че видеорегистратор заснел друго нарушение, направено от Георги Семерджиев. Потърпевшият бил Георги Маринов. В ефира на „Здравей, България” той разказа повече за случая, станал на кръговото при „Драгалевци”. „Малко преди 18.00 ч. се прибирах в посока бул. „България”. Мъжът шофираше агресивно и минаваше между колите. Тъй като искаше да заобиколи и мен, ме удари и ми издра бронята. Не съм подавал сигнал в полицията, тъй като щетата е малка. На предното стъкло имаше полицейски лампи, наподобяващи кола на НСО”, обясни мъжът.

Началникът на отдел „Пътна полиция" към СДВР Тенчо Тенев разкри още, че на 11 юни е бил извикан от 7 РПУ, за да направи проба за наркотици на Георги Семерджиев. „Колегите са го задържали. Той се е опитал да избяга от автопатрулите. Преследвали са го, не е спрял на стоп палка. Наш автопартул беше извикан на място. Колегите изпробваха водача и установиха, че  е употребил повече от 1 амфетамин и оставиха документите на 7 Районно. Има образувано досъдебно производство. Не мога да кажа как са процедирали колегите”, разказа Тенев.

По думите му на територията на районното управление, на което водачът е бил спрян и му е извършена проверка, на нея той трябва да бъде задържан. „Според законите на страната той е трябвало да бъде арестуван”, категоричен беше началникът на отдел „Пътна полиция" към СДВР.

Той заяви, че тепърва предстои да се направи проверка дали книжката на Семерджиев от Швейцария е фалшива. „На този водач сме отнели швейцарското свидетелството за правоуправление същия този ден, спрели сме му автомобила от движение, отнели сме му табелите и е спрян за техническа неизправност. Де факто той няма право повече да управлява превозно средство сам в София, но и в страната. Тепърва се прави проверка дали книжката му от Швейцария е фалшива. Може да е отишъл там, да е изкарал курсовете и да си е изкарал свидетелство за правоуправление. Предстои да разберем”, каза той.

На въпрос дали е възможно след отнета книжка човек да изкара курс и да кара с испанска книжка, той отговори: „Не, тъй като свидетелството му е отнето заради контролни точки. На лицето са отнети 85 точки и няма право да управлява на територията на нашата страна. Това означава, че е карал безразсъдно и е създавал много сериозни проблеми на хората по пътищата и полицията”.

След адското меле на "Черни връх": Протест срещу джигитите пред хотел "Хемус" (СНИМКИ+ВИДЕО)

СЛЕД АДСКАТА КАТАСТРОФА НА „ЧЕРНИ ВРЪХ“: МВР пусна кадри от ареста на Семерджиев (ВИДЕО)

АДЪТ НА „ЧЕРНИ ВРЪХ“: Семерджиев открит в неадекватно състояние

АДЪТ НА "ЧЕРНИ ВРЪХ": Смразяващи кадри от жестоката катастрофа (ВИДЕО+СНИМКИ)

КАТАСTРОФАТА В СОФИЯ: Бивш футболист с над 50 нарушения е виновникът (ВИДЕО и СНИМКА)