0

Ш еф Андре Токев влиза в затвора за 8,5 месеца, научи "Монитор" от негови близки. Присъдата е ефективна при лек режим на изтърпяване. Освен това, шофьорската му книжка се отнема за 1,5 г.

Шеф Андре Токев влиза в затвора за 8,5 месеца, научи "Монитор" от негови близки. Присъдата е ефективна при лек режим на изтърпяване. Освен това, шофьорската му книжка се отнема за 1,5 г.

Днес Софийският районен съд е одобрил сключено споразумение между Токев и прокуратурата, след като той е признал вината си за шофиране в пияно състояние. На 31 октомври 2021 г. Токев бе задържан, след като полицаи го изловиха да шофира след употреба на алкохол и със спукани до джанта гуми на Околовръстното шосе в София. Дрегерът отчете 1,9 промила алкохол, а кръвният тест - 1,79. Затова звездата от “Мастършеф” първо беше задържан за 24 часа в ареста на столичното 5-о РУ, след което от Софийската районна прокуратура удължиха ареста до 72 часа.

Провинението дойде две години, след като е бил хванат за същото престъпление. Тогава дрегерът отчел 1,6 промила и, признавайки се за виновен, Токев е получил 3 месеца условно с 3 години изпитателен срок и отнемане на книжката за 4 месеца. Настоящото престъпление бе по времето на изпитателния срок, тъй като предишното е извършено на 30 август 2019 г.

На 3 ноември 2021 г. Софийският районен съд определи мярка за неотклонение гаранция от 3000 лв. за Андре Токев. Прокуратурата поиска задържане под стража. Пред съда Токев заяви: "Работя по 15-18 часа на ден. Не знам какво се случи. Объркан съм". Той поиска да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение. Съпругата му пък се разплака. Във фейсбук профила си той написа: "Съжалявам з аслучилото се! В живота на всеки от нас понякога се случват неприятни ситуации. Иска ми се да не се беше случвало, иска ми се да можех да върна времето назад". 

На 11 ноември Софийският градски съд остави Токев под домашен арест, където е и до момента.

Присъдата на Софийския районен съд е 7 месеца ефективен затвор, към тях се прибавят и 3-те месеца от предишната присъда на Варненския районен съд и общо стават 10 месеца затвор. Тъй като Токев е бил 3 дни в ареста и сега е под домашен арест, излежаното време се приспада и затова той ще влезе зад решетките за 8,5 месеца.

Шеф Токев: Поемам си отговорността,

искам да дам пример

"Когато човек напълно е осъзнал своята вина за деянието, което е извършил дори и без умисъл, поради моментно състояние на преумора и липса на личен контрол, той трябва да понесе и съответното наказание. Благодаря на всички, които ме подкрепят в този труден период. Няма как да върна времето назад, но искам да дам пример и хората да разберат, че съм готов да поема отговорността за случилото се. Вярвам, че няма по-добър учител от живота, който ни поставя ежедневно в различни ситуации, за да се поправим", заяви по-късно самият Токев пред bTV по повод новината, че влиза в затвора.  

Шеф Манчев: Търси вината в себе си,

това ще е урокът на живота му

Андре ми е голям приятел, познаваме се над 20 години. Мога да кажа, че при него това е изключение, а не практика. Това каза пред Нова телевизия пък шеф Иван Манчев за Андре Токев. По думите му Токев е “много добър човек. “Той се чувства много отговорен и унизен, търси вината в себе си”, каза още Манчев. “От друга страна, добре, че не пострада никой, освен самият той. Той ще си понесе суровостта на закона такава, каквато трябва да бъде. Не може да стимулираме това. Смятам, че това на него ще му е урока на живота”, заяви шеф готвачът.