0

Ш отландският изверг от село Дряново, който потресе цяла България в края на миналата година, като уби баща си със сап, се изправя пред съда. Разпоредителното заседание в Ямболския окръжен съд е насрочено за 8 март.  Доживотен затвор грози 42-годишния поданик на британската кралица Елизабет Втора Кърт Нитш. 

Посрещане 

Кървавият случай се разигра на 20 октомври м.г. Тогава на гости при баща си от Шотландия долетял Кърт заедно със своя приятелка. Двамата обаче се скарали, след като синът напсувал майка си. След това взел сап и помлял възрастния си родител. Волфганг Нитш издъхнал от вътрешните си наранявания в сливенската МБАЛ на 1 ноември, като преди това успял да прошепне пред разследващите името на престъпника.

Жертвата е бил постоянно пребиваващ в България. От 6 години имал къща в селото с петдесетина жители, но живеел доста уединено в дома си, където дори нямал електричество. Полицаите, които пристигнали на място след сигнал на телефон 112, останали изумени, като установили, че единствената крушка за осветление в стаята се захранвала с батерията от дрона на собственика. Едва когато станал жертва на побой, местните научили, че има синове и дъщери от предишни бракове, разказа тогава кметският наместник Мария Иванова.

Закопаване 

Обвиняемият Кърт е роден в Южноафриканската република. У нас пристигнал със самолет от Будапеща заедно със своя приятелка – шотландка, която пред съдия е дала показания за случилото се във фаталната нощ. Според нея задържаният е бил много пиян, а скарването между баща и син тръгнало от ругатня по адрес на майката на Кърт. Чужденецът първоначално е отказвал да говори, но впоследствие направил частични признания, като твърдял, че не е целял смъртта на родителя си. При доказване на вината британецът може да получи и доживотна присъда без право на замяна.