0

Т ежка катастрофа между два товарни автомобила е възникнала в района на Омуртаг и временно е затворен за движение участък от главния път София-Варна в около Омуртаг. информираха от полицията. По първоначална информация единият от шофьорите е откаран в болница.

Сигнал е получен в 08:13 часа. Съобщавало се за възникнал пътен инцидент на път I-4 (София-Варна) в община Омуртаг – между разклоните за с. Панайот Хитово и Омуртаг. По първоначални данни пътнотранспортното произшествие е с участието на два товарни автомобила. Водачът на единия е бил откаран в МБАЛ-Търговище.

На преминаващите оттам шофьори се предлагат временно следните обходни маршрути: на пътуващите в посока София-Варна леки автомобили – през моста за с. Камбурово – с. Илийно – с. Великденче – гр. Омуртаг.

Пътуващите в посока Варна-София леки и товарни автомобили временно се пренасочват от околовръстния път на Търговище през Попово. Движението се регулира от екипи на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция и на РУ-Омуртаг.

Същевременно от ОДМВР-Велико Търново добавиха, че временно е ограничено движението по пътя Стражица – Търговище. Екипи на РУ-Стражица оказват съдействие и пренасочват леките автомобили през селата Ново градище, Мирово, Асеново, Николаево и гр. Попово. Товарните изчакват на място.

Призовават се шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост.