0

С пипан малко преди полунощ на 20 май 2020 година да управлява лекия си автомобил, гълъбовец ще влезе в затвора след като състав на старозагорския окръжен съд е потвърдил осъдителната присъда, постановена от районния съд в родния му град.

Спипан малко преди полунощ на 20 май 2020 година да управлява лекия си автомобил, гълъбовец ще влезе в затвора след като състав на старозагорския окръжен съд е потвърдил осъдителната присъда, постановена от районния съд в родния му град.

26-годишният Т.Т. е бил прихванат от пътните полицаи около 22,30 часа да управлява леката си кола „Ауди“ по път в близост до местността Хайдушкото кладенче. Веднага след спирането на колата младият мъж направил опит да смени мястото си с един от спътниците си. При направения полеви тест станало ясно, че е седнал зад волана след употреба на солидно количество синтетична дрога. Още тогава е било образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК , което на първа съдебна инстанция е приключило с ефективна едногодишна присъда, отнемане на свидетелството за правоуправление за срока на изтърпяването й и глоба в размер на 500 лв.

Останалият недоволен от наказанието Т.Т. е обжалвал, но второинстанционият съд в Града на липите е потвърдил присъдата на гълъбовските магистрати и тя предстои да бъде изпълнена при първоначален общ режим.