0

Д ве момченца на по 12 и 10 години от сливенското село Блатец са били хванати часове след сигнал за кражба на части от комбайн, собственост на местен арендатор.

Две момченца на по 12 и 10 години от сливенското село Блатец са били хванати часове след сигнал за кражба на части от комбайн, собственост на местен арендатор.

Сигналът бил подаден от мъжа на 19 януари, като още същия ден частите, оценени на около 500 лева, били намерени в двора на къща, където живеели родителите на хлапетата. Задигнатите механизми били върнати обратно на собственика. Образувана е била преписка по която работят съвместно криминалистите от РУ –Сливен и специалистите от детската педагогическа стая.

Случай на кражба, осъществена от толкова малки деца не е прецедент за местните полицаи. По думите им представители на компактните ромски маси в района често използвали непълнолетни за изпълнение на „поръчки“, тъй като добре знаели,  че те не подлежат на съдебно преследване.

Установяването на двете непълнолетни момченца е станало в рамките на специализирана полицейска операция на територията на малките населени места, първият й етап е в района, обслужван от участък „Петолъчка“.

Междувременно казанлъшки полицаи успяха да разкрият извършителките на дръзко нападение над 62 – годишна местна жителка, която се разделила с дамската си раница, личните документи и 1040 лв. Жената била нападната на улицата, където нападателите я съборили и претарашили. За по 24 часа в съответствие със закона за МВР са прибрани двете нападателки на по 43 и 40 години, които се оказали етърви с дълги криминални досиета в казанлъшкото РУ „Полиция“.