0

Е мблематична фигура от престъпния свят в Хасковско напомни за най-мрачните години на прехода с класическо мутренско изпълнение.

Бандитът, свързван със силова групировка от 90-те, поканил на гости свой авер. Двамата се напили зверски в апартамента на 56-годишния мъж с цветист прякор на бул. „Раковски“ в Димитровград. Това станало в неделя вечерта. В ранните часове в понеделник двамата се скарали.

Нотариален акт

Красьо Кършила поискал от своя познат, който е на 57 години, да му даде нотариалния акт за негов апартамент в Разград, който неотдавна наследил от роднина.

Сътрапезникът му се усетил, че домакинът му гласи имотна измама, и отказал категорично. Станал и поискал да си тръгне, но Кършила се разбеснял.

Грабнал кухненски нож и го наръгал в дясното бедро. Гостът се свлякъл на земята. Тогава домакинът скочил отгоре му и отрязал част от ушната му мида. След това го бил с юмруци и ритници.

Издевателствата му се сторили крайно недостатъчни и извадил отнякъде в жилището бухалка. След това удрял поваления си другар многократно.

Пребитият успял да се измъкне по чудо жив и от улицата се обадил на полицията.

Мутра

Униформените дошли веднага и арестували стария си познайник Кършила.

Той е задържан за 72 часа в следствения арест. Досието на черноработника в някогашна мутренска групировка е дебело и богато.

Апашът има нанесени множество средни телесни повреди, увреждане на имущество, изнудване, побоища, кражби, хулиганство и шофиране в нетрезво състояние.

Изясняването на инцидента продължава. Очаква се прокуратурата да му повдигне обвинение и да поиска от съда постоянен арест за рецидивиста.