П родължава делото за смъртта на Милен Цветков. Обвияемият за катастрофата, при която загина журналистът даде обяснения пред съда.

Продължава делото за смъртта на Милен Цветков. Обвияемият за катастрофата, при която загина журналистът даде обяснения пред съда.

Още в началото обвиняемият изказа съболезнования на близките на загиналия журналист. Обясни, че единственото обяснение за намерените наркотици в кръвта му е шотът със странен вкус, който е изпил, предаде БНТ. Според него вероятно някой си е направил лоша шега, която за съжаление се оказала с фатални последици.

По думите на Кристиан Николов, вечерта преди инцидента в дома му имало гости заради рождения ден на приятелката му. Изпил две чаши водка от 50 мл, след това и шот, който намерил, докато почиства след събирането. На вкус му се сторил странен, устата му изтръпнала и се почувствал зле. Направил си чай и приел добавка с медицински коноп за успокоение.

Когато на 19 април се качил на автомобила чувствал дискомфорт, но не и замаян и негоден да кара кола. Малко преди фаталния сблъсък му причерняло и всичко, което му се случило било като в просъница. Спомня си обаче силен удар и че се е изплашил за себе си и спътниците си.

След като се уверил, че са добре, по негови думи отишъл да види пострадалия от блъснатия автомобил.

"Питах го: "Как си, имаш ли нужда от нещо, добре ли си?" Той изглеждаше без външни наранявания. Беше в шок и не можеше да си събере мислите", обясни Николов.

По негови думи след това пострадалият рязко се влошил, а самият той му е оказал първа помощ. Николов уточни, че след това пострадалият е откаран с линейка, а той съдействал на полицаите, дал кръвна проба за наркотици, а след това бил отведен в районно управление.

"На сутринта един полицай ми съобщи, че името на пострадалия е Милен Цветков и че човекът е починал. В този миг наистина се почувствах ужасно, почувствах, че светът ми свърши. Разплаках се. До последно имах надежда, че човекът е оцелял", каза още обвиняемият.

Преди да започне разказа си за фаталния ден, Кристиан Николов подчерта, че по принцип е стриктен шофьор, че пие само по поводи, не пуши и не употребява наркотици, води здравословен начин на живот, защото прави опити за бебе с приятелката си.

По-късно обясни, че пиел чай с медицински коноп за успокоение, защото е притеснителен, а хранителната добавка паста приемал при по-сериозни проблеми. При употребата ѝ се чувствал спокоен.