0

П ътнически автобус с над 50 души пламна като факла в движение и изгоря до основи. Инцидентът като по чудо се е разминал без жертви и пострадали.

Пътниците са успели да напуснат буса, секунди преди пламъците да го погълнат изцяло. Опасният инцидент е станал в около 17,40 часа на автомагистрала Тракия, близо до изхода от Бургас. Шофьорът усетил, че от задната част на буса излиза гъст дим и отбил край пътя, до магазин Джъмбо. Той предупредил пътниците да слязат и да се изтеглят на безопасно разстояние. Минута по-късно возилото се превърнало в жива факла. На място са пристигнали веднага  полицейски екипи и два пожарни автомобила със седем огнеборци, които започнали да гасят пламтящото возило. Въпреки спешните гасителни действия, бусът е изгорял изцяло и от него са останали само ламарините. 

Автобусът е собственост на общинската транспортна фирма "Бургас бус", като е бил нает от външно лице за случаен превоз с крайна дестинация Айтос, съобщиха от полицията.  

Заради огненият инцидент пътят от Бургас към София по АМ "Тракия" бе затворен и в двете посоки за повече от половин час, а автотрафикът бе пренасочен през кв."Долно Езерово". В около 18.15 часа бе отворена лявата лента и километричната колона в посока към София постепенно започна да се изтегля.

.

 .
МВР

.

 .
МВР