0

С офийският градски съд пусна под „домашен арест“ прокурорския син от Перник Васил Михайлов. Над месец и половина продължи сагата с мярката за неотклонение на бияча от Перник.

Семейството на бившия окръжен прокурор смени доста адвокати, докато в началото на месец май защитата на Васил Михайлов отново бе поверена на адвокат Любомир Таков. Юристът, добил известност като защитник на Арабаджиеви и Стайкови, както и на убития в ЮАР висаджийски бос Красимир Каменов - Къро, за втори път успя да измъкне прокурското синче от килията в рамките на една година.

Телеграф

Преди месец Софийският районен съд освободи Михайлов и го прати на адреса на любимата му Боряна Рангелова, но после сам отмени определнието си. Причината - постъпил сигнал в ГДБОП от Рангелова, че Васил Михайлов и семейството му упражняват физически и психически тормози върху нея. Освен това постъпиха и справки от затвора, където синчето имаше доста нарушения на вътрешния ред и постоянно вдигаше надзирателите на крак.

Съдът прие доводите на адвокат Таков, че част от заповедите за наказания наложени от началника на затвора са отменени и че едногодишният престой зад решетките е изиграл дисциплиниращ ефект върху клиента му. Според съдиите липсвала опасност Михайлов да се укрие. Така месец след рождения си ден Михайлов отново е на свобода. Докога - предстои да видим. Междувременно медията ни разбра, че в СДВР се води още дело, свързано с криминален инцидент, в който прокурорският син е замесен.

То е за стрелба в пернишки ресторант по време на абитуриентските балове от миналата година. Тогава Михайлов и трима случайни посетители са били простреляни в краката и ръцете от почерпения местен бизнесмен Реджеп Ибишев. По този случай все още няма лица, които да са привлечени към наказателна отговорност.