0

П осред бял ден автомобил, движещ се с висока скорост се качва на тротоара и помита павилион за продажба на хамбругери. Инцидент във Варна се размина на косъм от по-сериозни последствия.

Камера в района е заснела момента на инцидента, а на кадрите се вижда как колата дори събаря уличното осветление и минава на косъм от нищо неподозиращите хора там.

18-годишният Димитър Стоянов е станал очевидец на катастрофата. Разказва пред NOVA, че миниванът бил с бургаска регистрация. Видял го секунди преди да връхлети заведението, на което хапвал с приятели. По думите на младежа колата нямала никакъв спирачен път. След удара шофьорът бил в критично състояние. Спътниците му веднага излезли от автомобила.

Заведението се намира в центъра на Варна, където обикновено е изключително оживено, особено през уикенда, когато е станал и инцидентът.

Причината за катастрофата вече е ясна, обясни гл. инспектор Петко Камбуров, началник на сектор "Пътна полиция" – Варна. По думите мократа настилка е предизвикала загубата на контрол над автомобила. Скоростта не е била превишена, но е била несъобразена с пътните условия, посочи той. Пробата за алкохол на водача е била отрицателна.