0

Ш офьор стои без книжка повече от година заради фалшиво позитивен полеви тест за наркотици. Мъжът е принуден да плати 700 лв. за кръвната проба, с която да докаже, че не е нарушител.

„Това се случва в КАТ-Плевен. Жената на гишето там ми каза, че няма да си взема книжката, защото имам да плащам, тъй като аз съм си поискал кръвната проба. А, ако не я поискам, значи се съгласявам с резултата на полевия тест”, обясни пред NOVA потърпевшият Пламен Илиев.

По думите му отношението на полицаите по време на проверката е било крайно арогантно.

„Пътувах с мой приятел и 3-годишния ми син, когато ни спря полиция. Казаха ми да направя проба за алкохол, веднага се съгласих. След това поискаха и тест за наркотици. Чакахме екип два часа. Накараха ме да търкам между 30 и 40 минути. Казаха ми: „На луд ли се правиш”. Държаха се абсолютно арогантно и непрофесионално. Тестът излезе положителен за амфетамин. Полицаят снима показанията и ги прати на някого. Поставиха ми белезници и започнаха да ме дърпат. Детето ми се разстрои. Казаха ми: „Честито г-н наркоман! Не те ли е срам да си возиш детето дрогиран? Айде, разкарвай малкия оттук”, разказа възмутеният мъж. След това излежал 24-часов арест в Долни Дъбник.