0

И зчезнало бебе на годинка е намерено живо, след като два дни е пълзяло самичко в бурно време покрай натоварен път. Мъничето е забелязано от шофьор на камион в понеделник. Полицията го нарече бебето-чудо.

За жалост в същия ден 4-годишното му братче е открито мъртво, а майка им е арестувана в американския щат Мисисипи.

Намереното бебе е имало множество ухапвания от насекоми, но е в добро състояние.

Загиналото му братче е открито в езеро до приемен център, недалеч от междущатската магистрала 10, близо до щатската граница с Тексас.

Властите, разследващи смъртта на 4-годишното дете, разкриха, че то е било видяно за последен път в събота с майка си, 25-годишната Алая Джак. Полицията предположила че едногодишното бебе също се е удавило във водата и започнала търсене в района.

Тогава тираджия се обадил на 911 и подал сигнал, че е намерил бебе.

Ураганът Берил връхлетя Източен Тексас рано в понеделник и търсенето на детето се разигра сред периодични проливни дъждове и силни пориви на вятъра.

Бебето е прекарало два дни навън в лошото време, лазейки до натоварена магистрала. „Слава Богу, че шофьорът на камиона го е видял“, казва развълнувано шефа на местната полиция.

Ченгетата открили майката на 900 км от мястото, където са изчезнали децата й. Тя е арестувана във вторник. Води се разследване за причините за инцидента.