0

Н адрусан до козирката съсобственик на животновъдно ферма и мандра в сливенското село Трапоклово попадна в ареста за постоянно след като пробвал да заколи с катана (самурайски меч) собствения си брат.

Зловещата сцена се разиграла привечер на 20 януари в едно от помещенията на мандрата, където видимо неадекватният 32-годишен Йордан Узунов нахлул с хладното оръжие, чието острие било с дължина 60 сантиметра. С викове „Свършено е с тебе! Ей сега те заклах и ще те погреба на място!“ той пробвал да отреже врата на брат си Иван пред очите на неколцина от работниците, които останали шокирани от гледката.

При инстинктивния опит да се предпази Иван вдигнал дясната си ръка към меча, при които острието му отнесло пръстите на дясната ръка. Жертвата и свидетелите успели да се заключат в съседно помещение, откъдето потърсили помощ на телефон 112.

Надрусания Узунов е с богата крими биография, наскоро е изтърпял поредна ефективна присъда за притежание на дрога, разказват запознати с биографията му. 

Престъплението е квалифицирано по чл.131а, вр. чл.129, ал.2, вр. ал.1 от НК, тъй като е извършено при условията на опасен рецидив. Определението на Районен съд - Сливен подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.