0

Н е мога да върна времето назад. Грешката си е грешка. Виновен съм. Това заяви пред Софийския апелативен съд 39- годишният Димитър Любенов, който причини катастрофата с един загинал на Околовръстното в столицата. Инцидентът стана на 25 септември. Тогава Любенов, пиян и  дрогиран, помете с Поршето си лек автомобил Форд. При инцидента загина френски гражданин. Днес магистратите решават дали дали да оставят Любенов за постоянно в ареста. Той изказа съболезнования на близките на загиналия и помоли да бъде пуснат с по-лека мярка. 

Участие

От 30 септември Любенов е с по-тежко обвинение. Според прокуратурата той е причинил ПТП- то умишлено. По време на съдебното заседание защитата на Любенов- адвокат Ива Борисова възрази, че е имало умисъл. Тя заяви, че държавното обвинение трябва да провери участието на длъжностни лица в ПТП-то.

"Докато не се изкорени корупцията, тази държава ще остане счупена", каза Борисова.

Както "Телеграф" вече съобщи прокуратурата проверява двама униформени, които са ескортирали Любенов  преди инцидента

В обясненията си пред разследващите Любенов признава, че дал рушвет на полицаите

В частични обяснения пред разследващите арестуваният за катастрофата на околовръстното Димитър Любенов признал, че е дал 200 лева на униформени за ескорт. Това стана ясно по време на съдебното заседание на САС. Магистратите оставиха Любенов за постоянно в ареста. В мотивите си съдът записа, че Любенов е допускал настъпването на трагичния резултат, качвайки се на автомобила си под въздействието на алкохол и наркотици. О

свен това е шофирал с изключително висока скорост и изобщо не е задействал спирачната система на автомобила, твърди автотехническата експертиза. Съдът се позова и на разпитите на част от пострадалите и очевидци, според които Любенов се е държал арогантно и не е помогнал на пострадалите. За последните две години джигитът е бил санкциониран 23 пъти за нарушения на пътя. 15 от тях- за скорост. Последният път е било дни преди катастрофата с една жертва. Определението на съда не подлежи на обжалване или протест.

Нищят къде и с кого е купонясвал джигитът с поршето

РАЗКРИТИЕ НА ТЕЛЕГРАФ: Патрул ескортирал джигита с поршето за 400 лв. рушвет

Джигитът от Околовръстното хлипа в съда - остава зад решетките