0

Н еправоспособен 19-годишен шофьор на лек автомобил е настанен в болница със сериозни наранявания и опасност за живота след катастрофа в Старозагорско, съобщиха от областната дирекция на МВР.

В 2:00 часа тази нощ в района на 180 километър на автомагистрала „Тракия“ полицаи подали сигнал за спиране на лек автомобил. Шофьорът не се подчинил, ускорил движението, направил е заблуждаваща маневра, че ще спре, и влязъл в насрещното движение на магистралата. За да предотвратят инцидент, полицаите включили светлинната сигнализация и тръгнали след него. Предприети са заградителни действия от друг патрул. Младежът е бил принуден да напусне магистралата на първата възможна отбивка.

Малко след това автомобилът е осъществил пътнотранспортно произшествие, а полицаите са оказали първа помощ на шофьора.

"Младежът е със сериозни наранявания в реанимация и интубиран", каза за БТА директорът на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" проф. Йовчо Йовчев. От думите му стана ясно, че има пряка опасност за живота на пострадалия.

Служителите на реда са успели да задържат пътуващите в лекия автомобил- четири лица, някои от които непълнолетни, които са се опитали да избягат от местопроизшествието. Пътниците не са пострадали.

Справка за автомобила показва, че той е с прекратена регистрация, няма гражданска отговорност.

В сектор „Пътна полиция“ е започнато досъдебно производство.