0

М лад мъж изплаши дежурните медици във филиала на ЦСМП в Гоце Делчев със заплахи и закани. Екшънът се е разиграл към 01,00 часа през нощта в петък. Получен е сигнал за спешен случай малко след полунощ. 26-годишният мъж поискал лекарска помощ за свой роднина, който се чувствал зле.

Линейката пристигнала навреме, но не и според обадилият се на телефон 112. Той се нахвърлил срещу екипа с псувни, закани и заплахи за физическо насилие. До удари не се стигнало. Всичко се разминало само с вербална агресия. Медиците потърсили съдействие от полицията на ул. „Драгоман“ в Гоце Делчев. От незабавно пристигналите на място полицейски служители на РУ-Гоце Делчев е установен мъжът, който е отправил заплахи и закани и към полицейските служители. Той оказал съпротива при изпълнение на служебните им задължения. Задържан е със заповед в ареста до 24 часа. За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство.

През февруари тази година също имаше агресия в спешния център в Гоце Делчев. Нямаше пострадали медици. Ядосан баща тогава счупи с ритници входната врата, защото дежурните медици не приели веднага детето му за преглед. За инцидента бе уведомена полицията, която е открила мъжа. Той гарантирал, че ще покрие нанесените щети.