0

В ъзрастен мъж заплаши с брадва съседите си. Случаят е от Шумен. Историята има корени назад във времето, но ситуацията се е обострила в последните години. Според хората институциите нямат решение и се очаква напрежението да ескалира, предаде Нова телевизия.

Един от нападнатите е Радко Борисов. Той твърди, че Васил Николов е извадил брадва, без да го предизвиква. 

„Сутринта излизам за работа, тръгвам да се качвам в колата и излиза с брадвата. Каза, че ще ме разсече. Не съм го предизвикал, защото даже не го видях, докато не ме викна”, разказа мъжът.

Според Васил Николов неразбирателството между него и семейството на Радко идват от спорове за незаконни строежи. „Техните постройки не са законни. 8 години ме тормозят”, сподели мъжът.

Съседите обаче твърдят, че са търсели всевъзможни начини да се разберат. От полицията посочиха, че през годините е имало сигнали срещу възрастния мъж. Те са обработвани и предавани към Прокуратурата, но заради липса на престъпление са прекратявани.

„Притеснена съм, защото във всеки един момент може да нападне някой. Не искаме този човек да остава тук. Ще му изпишат лекарства и ще се продължи по същия начин”, сподели Николета Димова.

Съседите са готови да започнат подписка с исканията си и ще внесат сигнал до Прокуратурата.