0

Ч енгето-камикадзе, което помля три коли в София и се покри за няколко дни, е излязло на пътя след семеен скандал. Това разкри главният секретар Петър Тодоров в ексклузивно интервю за NOVA.

„Той обясни, че има проблеми от семейно-битов характер, което го е изкарало от равновесие. Спрямо него се води дисциплинарно производство и е отстранен от длъжност”, каза Тодоров.

В НОВОГОДИШНАТА НОЩ: Камикадзе с три катастрофи в София (ВИДЕО)

Главният секретар е категоричен, че служители, които извършват престъпления нямат място в редиците на МВР. „От лятото насам са уволнени близо 30 служители за дисциплинарни нарушения или престъпления”, посочи той, но уточни, че процедурата по отстраняване на униформени е изключително тромава и изисква много време.

„Във всяка система има гнили ябълки. Но МВР ги търси и показва”, допълни Петър Тодоров.

АЙ СТИГА, БЕ: Полицаят с трите катастрофи отрича да е шофирал колата - камикадзе

Главният секретар коментира ареста на полицай, превозвал мигранти. Според Тодоров задържането му не е случайно.

„Работили сме оперативно по тази група. Имали сме предварителна информация за тази група”, каза Тодоров.

Служителят работи в системата от 3 години, а оправданието за действията му било, че има кредит.

ДА НЕ ГО ПОГНАТ КОЛЕКТОРИТЕ: Мигранти изплащали кредита на ченгето-трафикант

„Много хора имат кредити. Това не е оправдание за престъпление”, възмути се главесекът. Той потвърди, че по случая има още двама задържани.

По случая „Семерджиев” и полицаите замесени в него, Тодоров потвърди, че вътрешната проверка е приключила. „В момента тече оформянето на заповедите за наказания – те са на 40 служители, за които се установява, че не са си изпълнили задълженията. Те са от СДВР – и от Пътна полиция, и от Охранителна полиция. Наказанията са различни – от порицание до уволнение”, каза Тодоров.

ЕСКОРТЪТ НА ПОРШЕТО: Не успели да разчетат телефона на полицайката

„Служители, за които се събраха данни, че са извършили престъпление, че умишлено са прикривали престъпната дейност на Семерджиев – материалите са предадени на прокуратурата”, каза Тодоров. В три от случаите е установено, че полицаите са в тесни връзки със Семерджиев.

Следващата седмица ще бъдат връчени заповедите за наказания.