0

Т ъщата дипломат от външно министерство Красимира Трифонова е запалила зет си Пейо Пеев, като го е заляла със спирт. Тъй като обаче затворила вратата на колата му и всички прозорци били затворени, след броени минути кислородът свършил и огънят загаснал. Така се съхранили трупът на Пеев и редица улики по случая.  

Това разкриха ексклузивно пред „Телеграф“ източници от прокуратурата и МВР, които водят разследването на смразяващото убийство, потресло цяла България. Тялото на 44-годишния мъж беше открито в автомобила му на Алеко, а часове по-късно за зверството бяха арестувани и обвинени тъща му Красимира и дъщеря й Габриела Пеева.

СЛЕД УБИЙСТВОТО НА ПЕЙО: Първи думи на Габриела! (ВИДЕО)

Младата майка беше пусната под домашен арест, за да си гледа 6-годишния син и 4-месечното бебе, но в четвъртък от обвинението обявиха, че са протестирали мярката за неотклонение. Причината е, че децата вече са настанени при родителите на убития Пейо (виж карето).

Видео

Съпругът на Габриела имал подозрения, че тя и майка й го тровят. Споделил с адвоката си и с баща си. Именно родителят посъветвал Пейо, като отиде на срещата с жените, да паркира на място, където има камера. Така на 18 януари устройство, монтирано на магазин на няколко пресечки от блока на Трифонова и Пеева в кв. „Изток“, заснема убийството му.

Връщат Габриела в ареста, ако не покаже децата

От прокуратурата и МВР обясниха пред екипа ни, че на видеото се вижда как Красимира и Габриела се качват в автомобила. Пейо е на шофьорското място, до него е жена му, а зад него - тъщата. В 21.13 ч. камерата заснема как автомобилът започва яростно да се тресе, най-вероятно от борбата, която се разразява в него. Точно два пъти вратата на Пейо се отваря, но някой бързо се протяга и я затваря. Предполага се, че това е Габриела, която според обвинението се е хвърлила върху гърдите му да го придържа, докато майка й го души.

Примката

Първоначално разследващите получили информация, че жените уж извели и кучето, затова предположили, че са удушили Пейо с каишката. При огледа на колата обаче в нея бил открит кабел, който е даден за изследване. Ако по него се открие ДНК от жертвата, то ще е категорично ясно, че с него е бил удушен.

В ПРОЧУВСТВЕН ПОСТ: Велико Минков ще се бори за сина си

След като Пеев е ликвидиран, минават 26 минути, в които нищо не се случва. Изведнъж колата потегля и изчезва от обсега на камерата. В 21.39 ч. на друга камера в района се вижда как Габриела слиза от колата, а тя продължава, но вече убитият Пеев се смята, че е на мястото до шофьора. Според обвинителите най-вероятно в този близо половин час жените са преместили тялото му на пасажерското място, за да може тъщата да шофира.

Пътник

Вече на Алеко тялото на 44-годишния мъж е залято със спирт и запалено. Изгарят обаче само част от дрехите му и много улики са останали в автомобила. Всички те в момента са дадени за експертизи и ДНК изследвания.

УБИЙСТВОТО В КОЛАТА: Пейо написал на адвоката си шокиращи неща

В хода на разследването се търси и дали Красимира има помагачи (виж карето). Все още се проследява и по какъв начин тя е слязла от Алеко - дали с такси, с познат или с градски транспорт.

Телефон

От прокуратурата и МВР разкриха още пред „Телеграф“, че Габриела е изпратила десетина съобщения по приложение след убийството, като се подозира, че така е искала да си осигури алиби. Те били кратки, едно от тях гласяло „Обади ми се“, друго - „Къде си“ и т.н.

Предстои Апелативният съд да реши дали да върне Габриела в ареста, тъй като мотивът за освобождаването й бе да се грижи за двете си малолетни деца.

Първите им думи пред полиция и прокуратура

Дъщерята: Мама го удуши

Бившата консулка: Той сега е на по-добро място - в ада

Веднага след ареста Красимира Трифонова и дъщеря й Габриела Славова-Пеева са отведени за разпит в полицията. Пред разследващите младата жена признала за убийството с думите: „Мама го удуши“, научи „Телеграф“ от МВР.

НОВИ РАЗКРИТИЯ: Свекърът проследил тъщата и снахата убийци! (СНИМКА)

После обаче отказала да свидетелства пред съдия, а показанията й няма да бъдат взети под внимание, тъй като е кръвна роднина по права линия и законът дава право да се отказва да дава сведения, които да уличат майка й. В хода на разследването пък дипломатката заявила: „Сега той (б.р. - Пейо Пеев) е на по-добро място - в ада“, което буквално шокирало разследващите.

Главсекът на МВР Живко Коцев: Има и други замесени

“Кръгът от проверявани лица във връзка с убийството на 44-годишния Пейо Пеев в столичния квартал "Драгалевци" се разширява. Считаме, че има и други замесени лица и при първия удобен момент, когато има достатъчно събрани доказателства, ще ги афишираме и ще ги представим”. Това заяви в четвъртък в Плевен главният секретар на МВР Живко Коцев. Той допълни, че е образувано досъдебно производство за лично укривателство под надзора на Районната прокуратура - София.

Ексдепутатът от ПП Велико Минков: Иванка Пеева, благодаря ти за грижите за моя син

“В същото време тези дни се превърнаха и във въртележка от страх, че синът ми е в ръцете на убийци - които, за съжаление, са собствените му майка и баба, после радост, че е изведен от жилището на тези свръхопасни хора, уплаха къде е всъщност и кой се грижи за него и накрая глътка спокойствие, че се оказа в доста по-сигурни ръце, отколкото тези на собствената му майка Габриела.

ЛЮБОВЕН ТРЪГЪЛНИК: Бивш депутат бил баща на второто дете на Габриела

Иванка Пеева, благодаря ти безкрайно за грижите, които полагаш в момента за моя невръстен син! Все пак, няма как да не отбележа, че ще съм наистина спокоен, когато за него се грижи биологичният му баща”. Това написа в четвъртък в профила си във Фейсбук бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Велико Минков, който се обяви за баща на 6-месечното бебе на Габриела Славова.

„Надявам се час по-скоро да възтържествува и справедливостта чрез съда, а моят син да ми бъде поверен, като обещавам да дам всичко от себе си да израсне с по-големия си брат в живота си и да гледаме заедно безброй пъти “Цар Лъв”, напомняйки си, че горе от звездите ни гледа един татко лъв...”, допълва още ексдепутатът. Той обвинява и роднините на Красимира, които отказвали месеци наред да я лекуват принудително. „А цяло външно министерство не вижда или не се интересува, че психопат ходи сред тях и е на доста отговорна длъжност. Защо ли?”, завършва Минков.