1

З а пръв път съпругата на убития Пейо Пеев - Габриела, каза няколко думи пред медия.

Екип на NOVA отива на адреса, където е под домашен арест, но Габриела не отвори на екипа. Няколко реплики, обаче, са разменени през затворената врата на апартамента.

Запитана дали знае къде са децата ѝ, тя казва: „Към настоящия момент все още не, благодаря ви!”. На заключена врата, тя отказа да отговори дали признава да е участвала в убийството на съпруга си, както и на въпроса дали го е упоявала.

НОВИ РАЗКРИТИЯ: Габриела държала мъжа си Пейо, докато майка й го душила (СНИМКИ)

Пред NOVA адвокатката на Пеев разказа още детайли около твърденията, че е бил упояван. На 10 януари Миглена Балджиева получава съобщение от него. То започва така: „След 22:00 часа снощи се срещнах с Габриела по нейна инициатива”. 

Пейо пише още, че се съмнява, че Габриела го е упоила.

„Донесе две бурканчета с топъл шоколад, което прави и друг път. За съжаление нямам спомен дали съм изпил цялото количество. Но в един момент усетих, че нещо ми се замрежва погледът и се замайвам, доста трудно се прибрах по спомен, слава Богу, безаварийно”, пише Пейо Пеев на адвокатката си.

КОМШИИТЕ КАТЕГОРИЧНИ: Любовник на тъщата свързан с убийството!

Още на следващия ден 44-годишният мъж отива в полицията, където са го посъветвали да си направи изследвания.

„Утре сутрин ще си правя пълни изследвания дали и какво имам в тялото. Абсолютно съм сигурен, че Габриела нарочно го е направила, да стане нещо, да ме хванат, да ме изкарат наркоман и да ме ограничат за детето”, цитира още от съобщенията адвокатката му.  

Остават въпросите - какво точно са показали изследванията, които Пейо Пеев си е направил и какво ще се случи с двете деца.

УБИЙСТВОТО В КОЛАТА: Двете деца са изведени от дома на Габриела

От Агенцията за социално подпомагане отговориха за NOVA, че двете деца са настанени при роднини с цел закрила. Социалните работници проследяват грижите за тях и оказват подкрепа.

„В момента, в който са арестувани Габриела и нейната майка, децата са предадени на бабата по бащина линия от полицаите”, заяви адвокат Балджиева.

На преден план излиза и друг казус от миналото на обвинената за убийството на Пейо Пеев тъща – Красимира Трифонова. Като консул в Тайланд, тя обвинява посланика Камен Величков в сексуален тормоз. Величков е отзован, а след време се установява, че сексуален тормоз не е имало, това разказва пред медията близка до семейството на Величков.

„Това е един от поредните случаи, в които се вижда, че с обвинение за сексуален тормоз вече се злоупотребява”, заяви журналистът Юлиана Методиева.

Оказва се, че обвинената в убийство дипломатка, е назначила за свой служител майка си, тя пък - свидетелствала за сексуалния тормоз.

ЗАРАДИ УБИЙСТВОТО НА ЗЕТ СИ: Уволняват Красимира Трифонова от МВнР

„Аз продължавам да се питам кой имаше интерес да отстрани Камен Величков?”, заяви Методиева.

След като случаят стигна до съда, от външно министерство взеха решение да отстранят от длъжност Красимира Трифонова, припомня NOVA.