0

Д вете деца на Габриела Славова-Пеева, която с помощта на майка си удуши съпруга си Пейо Пеев, в момента не са при нея, съобщава БНТ. 

Снощи тя беше пусната под домашен арест именно заради факта, че има малко бебе, като бившият депутат Велико Минков претендира, че то е негово дете и е било планирано.

НОВИ РАЗКРИТИЯ: Свекърът проследил тъщата и снахата убийци! (СНИМКА)

И двете деца на Габриела са изведени от жилището, което в момента тя обитава, поне докато се прецени дали е безопасно за тях да се върнат при майка си.

Заради сигурността им от Агенцията за социално подпомагане не искат публично да се коментира местоположението им, но социални работници следят случая, добавя БНТ. 

Междувременно от "Продължаваме Промяната" излязоха с позиция във Facebook, в която се посочва, че обвинената за убийство Габриела не е член на партията, след като стана ясно, че тя е била включена в кандидат-депутатската листа на "Продължаваме промяната" за извънредните парламентарни избори през ноември 2021 г.

Срещу майката и дъщерята са повдигнати обвинения за умишлено убийство на 44-годишния Пейо Пеев - съпруг на Габриела. То е извършено на 18 януари около 21,20 ч. на ул. "Елемаг" в столичния квартал "Изгрев".

НОВИ РАЗКРИТИЯ: Габриела държала мъжа си Пейо, докато майка й го душила (СНИМКИ)

Пеев е седял на шофьорското място в лек автомобил, като от задната седалка 54-годишната му тъща Красимира е стискала шията му, докато 33-годишната му съпруга го е притискала към седалката и при опита му да излезе от автомобила е затваряла шофьорската врата.

Според предварителното заключение на съдебномедицински експерт смъртта на 44-годишния мъж е настъпила вследствие на удушаване.

По-късно автомобилът с трупа на убития е открит леко опожарен в гориста местност в района на Витоша по пътя за хижа "Алеко". Според разследващите двама мъже са помогнали на тъщата и съпругата да прикрият следите от престъплението.

ЛЮБОВЕН ТРЪГЪЛНИК: Бивш депутат бил баща на второто дете на Габриела

По първоначални данни Пейо Пеев и Габриела Пеева, които били в развод, са имали неразбирателство за попечителството над двете им деца. Това е и причината за жестокото престъпление. 33-годишната Габриела в момента е в майчинство с второто си дете.