0

О тстраняват от Министерството на външните работи Красимира Трифонова - заподозряна за убийството на зет си Пейо Пеев. От ведомството оказват необходимото съдействие на разследването, съобщиха от МВнР за БНТ. Външно министерство е информирано за случай на служител, срещу когото има образувано наказателно производство.

УБИЙСТВОТО В КОЛАТА: Двете деца са изведени от дома на Габриела

От "Продължаваме Промяната" също се разграничиха от обвинената за убийство Габриела, след като стана ясно, че тя е била включена в кандидат-депутатската листа на партията за извънредните парламентарни избори през ноември 2021 г.

Срещу майката и дъщерята са повдигнати обвинения за умишлено убийство на 44-годишния Пейо Пеев - съпруг на Габриела. То е извършено на 18 януари около 21,20 ч. на ул. "Елемаг" в столичния квартал "Изгрев".

Припомняме, че Трифонова е дипломат с над 30 години стаж. През 2008 г. тя работи като консул на България в Тайланд. Покрай това ѝ назначение същата година избухва скандал, след като тя подава сигнал срещу новодошлия тогава посланик Камен Величков за сексуален тормоз. Първо по случая е изпратена проверка от Външно, а накрая посолството е закрито. Трифонова подава жалба срещу Величков и в Комисията за защита от дискриминация, но КЗК не намира никакви доказателства.