1

У краинка се удави след пиянски купон на яхта във водите на Черно море край Созопол, потвърдиха за „Телеграф“ източници от полицията. Жената е на 41 години и е със статут на постоянно пребиваващ в страната.

По неофициална информация името й е Оленка, омъжена е и има дете. Аутопсията й е направена в МБАЛ – Бургас. Взета й е кръвна проба. Данните от нея ще изяснят точното количество на алкохол в кръвта й, както и дали е взела наркотици, каквито съмнения има. Жената била с оскъдно облекло. По първоначални данни е изпила около бутилка вино.

В полицията в Созопол е образувано досъдебно производство по чл.115 от Наказателния кодекс за умишлено убийство, каквато е стандартната процедура.

Предстоят разпити на собственика на яхтата, която по неофициална информация се казва „Вълк единак“ и е познат бизнесмен в района. Показания ще даде и съпругът на жертвата.

Според запознати мъжът на украинката не е знаел, че тя е отишла да купонясва на яхтата. Жената се е запознала с бизнесмена в Instagram преди няколко месеца и са комуникирали активно.