0

Б ившият американски президент може да влезе в един от най-бруталните затвори в Съединените щати.

ПАРИ СРЕЩУ МЪЛЧАНИЕ: Тръмп виновен по всички обвинения!

Бизнесменът беше признат за виновен по 34 обвинения свързани с плащане на подкуп на бившата порноактриса Сторми Даниелс, а на 11 юли ще бъде обявена присъдата му.

Въпреки, че повечето експерти смятат, че бившият държавен глава ще получи глоба и условна присъда, сянката на зандана преследва по петите Тръмп.

Според Mirror най-вероятното място, на което той би могъл да излежи ефективната си присъда е в скандално известният затвор на остров Рикърс.

Остров Рикърс, известен като една от най -гнусните наказателни институции в Америка, е известна с ужасяващите условия на живот. Славата му е толкова лоша, че градският съвет на Ню Йорк беше принуден да гласува закриването му през 2019 г., като плановете са да бъде заменен с четири по-малки, по-хуманни съоръжения. Въпреки че има законово задължение за затваряне на съоръжението до август 2027 г., през март висшите служители признаха, че тази цел е малко вероятно да бъде изпълнена. Понастоящем около 6200 затворници се не намират в Рикърс.

Затворът стана топ новина в американските медии през 2023 г., когато там загинаха девет души.

Шокиращи снимки от поправителния център пък разкиха мрачните реалности, пред които са били изправени затворниците по време на пандемията от COVID-19. Около 26 мъже бяха натъпкани в временни помещения, принудени да използват картон като легла и найлонови торбички като импровизирани тоалетни.

За щастие на Тръмп, ако се озове в Рикърс, Сикрет сървис ще бъдат принудени да му осигурнят охрана. Съгласно федералния закон, тайните служби на САЩ трябва да осигурят защита на настоящите правителствени лидери, бивши президенти и първи дами, посещаващи държавни ръководители и други лица, определени от президента на Съединените щати.