0

С офийският районен съд призна за виновен Васил Михайлов, син на прокурора от Перник - Бисер Михайлов, за една от общо четирите закани за убийство по адрес на бившата му приятелка Боряна Рангелова и го оправда за останалите три, съобщи БТА.

Съдът го осъди на 1 година и 8 месеца условно лишаване от свобода с четири години изпитателен срок. Присъдата подлежи на протест. Съдът определи също той да бъде незабавно пуснат от ареста. 

По време на последното заседание прокурор Георги Иванов пледира, че Рангелова се страхува за живота си и този на близките си, тъй като приема заплахите за реално изпълними. Той помоли съдът да признае обвиняемия за виновен и да му наложи наказание от пет години затвор при първоначално строг режим.

Пред медиите прокурор Георги Иванов заяви, че ще протестира присъдата. "Така постановената присъда е неправилна, несправедлива и ще протестирам. По отношение на това дали смятам, че подсъдимият е опасен за хората от град Перник, аз многократно съм казвал, че има опасност той да извърши друго престъпление", каза още прокурор Иванов. 

Защитникът на Васил Михайлов – адвокат Даскалов, посочи, че в общи линии държавното обвинение се опитва да покаже колко е лош подзащитният му, а същевременно фактите са недостатъчни, на моменти несъществуващи. Той допълни, че обвинението е категорично недоказано и помоли съда да оправдае подзащитния му.

В последните си думи пред съда Михайлов помоли за честно решение спрямо него.

Софийска районна прокуратура излезе със становище, че ще протестира присъдата наложена днес.