0

Л юбовна история стой на дъното на убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге, научи “Телеграф” от разследващите. За убийството му е задържан 57-годишен мъж, който е работиш в хлебопекарна на семейството. Той е бил в интимни отношения с жената на убития. Случаят е под ръководството на прокуратурата в Перник.

57-годишният мъж, с инициали Б.П., е задържан за срок от 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия за тежкото престъпление.

Припомняме, че Ланге беше открит в гаража от неговата съпруга. Именно тя е подала сигнал в полицията. Според разследването жертвата е бил на работа и се е прибрал. Съпругата му, която е била сама, не е чула или видяла нищо подозрително, казаха още от прокуратурата. Сигналът е получен на 11 август в 20:30 ч. и са предприети незабавни действия – оглед и разпити.

Бизнесменът отдавна живее и работи в България. Той е имал цех в Перник, който по-късно е продал. В момента има бизнес в София, откъдето се работи, обясни наблюдаващият прокурор по делото Аделина Алексиева.