0

Ж ена е обвинена, че през последните 24 години е фалшифицирала не по-малко от 17 бременности - 12 естествени аборта и 5 фалшиви раждания - за да получи обезщетения за майчинство в размер на 110 000 евро (215 090 лева), докато си клати краката, вместо да работи.

50-годишната италианка Барбара Йоеле е имала необичаен брой бременности през последните 24 години, с които успяла да си осигури години отпуск по майчинство и малко състояние под формата на обезщетения, изплащани от държавата. Според документите, подадени от жената, тя е преживяла 17 бременности, 12 от които завършили с аборт, а останалите пет са довели до раждането на здрави бебета на име Бенедета, Анджелика, Абрамо, Летисия и Исмаил, само че няма данни те да са били регистрирани и никой никога не ги е виждал. Според тях Барбара е родила най-малкото си дете през декември миналата година.

За да поддържа измамата използвала възглавници, които да имитират бебешка подутина, и репетирана походка, за да изглежда бременна.

Прокурорите твърдят, че ловката ѝ измама, поддържана през последните две десетилетия включва крадени актове за раждане от клиника в Рим и други фалшиви документи и подписи на лекари. Обвиняват я също така, че е фалшифицирала всичките си 17 декларирани бременности, за да получи над 110 000 евро обезщетения и да не ходи на работа.

За да декларира всичките си бременности, Барбара Йоеле регистрирала откраднатите медицински свидетелства с фалшиви подписи и успяла освен хилядите в помощи, да си уреди и години отпуск по майчинство от различни работодатели. Невероятно е, че никой не е подозирал нищо, като се има предвид, че според сведенията тя се занимава с тази измама от 2000 г. Но късметът й изневерява миналата година, когато полиция започва да я следи по време на последната ѝ бременност като успяват да съберат достатъчно доказателства, че всъщност не носи дете. Това дава началото на разследване и на предишните ѝ бременности.

"Знаех много добре, че партньорката ми не е бременна", признава по време на разпита Давиде Пицинато, 55-годишният партньор на Барбара. Той твърди, че е знаел за измамата ѝ още от 2012 г., когато започва връзката им. Той е обвинен в съучастничество, но е повече от готов да свидетелства срещу Йоеле в замяна на по-лека присъда.

Що се отнася до Йоеле, въпреки неопровержимите доказателства срещу нея - несъществуването на петте ѝ деца, подправените документи, показанията на партньора, наблюдението и т.н. - тя остава непокорна. За да не се наложи да се яви на разпит пред следователите, 50-годишната жена представя две медицински удостоверения - този път истински - които свидетелстват за лошото ѝ здравословно състояние. Въпреки това я очаква затвор за финансови измами и измама с лични данни, наред с други обвинения.

* Източник: odditycentral.com