0

П олицията в София издирва група младежи, които пребиха двама бежанци до метростаниця „Мизия“ в столичния квартал „Овча купел“. Чужденците били причакани да излязат от подлеза и брутално нападнати. Бити са с боксове, отнесли са и жестоки ритници. Кадри от побоя обиколиха социалните мрежи.

Голяма част от потребителите в платформите изказаха одобрението си, други пък контрираха, че не бива да се действа с насилие, защото ще породи още насилие.

Тараши

По данни на СДВР към момента се издирват тримата извършители на побоя. Те са добре познати на полицията.

От СДВР предприеха и масови тараши в бежанските центрове в София. Тежко въоръжени и маскирани униформени нахлуха в помещенията, където са настанени мигранти в „Овча купел“,

Ченгета спретнаха акция в бежанските центрове

НЕДОВОЛСТВОТО РАСТЕ: Протест пред МВР срещу мигрантите!

„Военна рампа“ и „Враждебна“. Освен претърсване по стаите е проверено дали се спазва режимът на вечерния час, редът в центровете, както и дали в тях пребивават външни лица, които нямат необходимите разрешителни.

МВР

Арести

„Целта на акцията е проверка на трите центъра на територията на София за лица, които са нерегламентирано в тях, опасни предмети, забранени вещи и наркотични вещества. Проверяват се всички стаи и хора. Има доста лица с изтекли документи, които трябва да са извън София, в други центрове. Те ще понесат административни наказания. Задържан е един човек, тъй като има данни за криминална проява”, заяви зам.-директорът на СДВР Стефан Иванов. По думите му проверката се осъществява „човек по човек и стая по стая“. Другият заместник-директор на СДВР - Мирослав Данаилов, заяви, че проверките ще зачестяват. В рамките на акцията до момента са установени лица с изтекли документи, които е трябвало да бъдат настанени в други центрове в друг град. Има и един задържан за криминална проява.