0

60-годишна жена от Бургас даде 30 хиляди лева на телефонни измамници. Случаят е от 2 април, а ден по-рано потърпевшата е получила многократни обаждания от непознат мъж.

Той я заблудил по схемата "оказване на съдействие на полицията за залавяне на група телефонни измамници".

Мъжът я накарал да остави парите под храст в квартал "Изгрев". По-късно жената се усетила, че е станала жертва на телефонна измама и подала сигнал в полицията.

В качеството си на "муле" е задържана 47-годишна жена от София, предаде БНТ.

Тя е заловена на граничния пункт "Дунав мост" в опит да стигне до Румъния, където да предаде взетата сума. Районната прокуратура в Бургас ѝ наложи във вторник мярка

"Доказателствата по делото очертават предположение, че тя е участвала в доста измами на територията на страната, включително в Сандански, Благоевград и Ямбол, което всъщност се потвърждава и от регистрираните 7 пътувания в рамките на един месец до Република Румъния", заяви Щелиян Димитров, прокурор в Районна прокуратура-Бургас.

"Тя заявява, че не е знаела дори колко са сумите, тъй като хората, които са я изпращали - работодателите ѝ в кавички, не са ѝ позволявали да поглежда каква е сумата. Казва, че е взимала между 450-650-700 лева", допълни Веселин Анестиев, адвокат.