0

С ъдът в Пловдив не одобри споразумението между прокуратурата и майката, малтретирала детето си.

ЗВЕРСТВО: Майка и пастрок обезобразиха от бой детето си!

Така жената отново ще се изправи пред съда, но този път в едно производство с Петър Чернев, който е с 6 обвинения, заради проявената жестокост към 5-годишното момче. Още две операции предстоят на детето, което живее с баща си в Германия, информира БНТ.

Бащата на малтретираното дете от Пловдив ще се бори за пълни родителски права

Според адвоката на майката, тя плаща издръжка, интересува се ежедневно от детето и съжалява за случилото се. Жената и прокуратурата се бяха договорили за три години условна присъда с пет години изпитателен срок, но сега делото отново ще се гледа заедно с това на основния обвиняем Петър Чернев.

БНТ

ЗВЕРСТВОТО В ПЛОВДИВ: Оперират обезобразеното 5-годишно момченце

Димитър Костов - прокурор: "Съдът предложи изменение в така предложеното от нас споразумение, като според настоящия съдебен състав квалификацията относно подсъдимата следва да бъде като помагаческа дейност, т.е. пак в съучастие, но като помагаческа дейност, а това обстоятелство не бе прието от другата страна, подсъдимия Чернев и неговата защита, а липсата на това съгласие доведе до това съдът да не одобри споразумението, защото така се изисква по закон."