0

Д ве години затвор получи 55-годишният Борис Попов за блудство с 9-годишно дете. Във вторник Девинският районен съд призна Попов за виновен и постанови присъдата да бъде изтърпяна при първоначален общ режим. Съдия Елка Хаджиева постанови делото да се гледа при „закрити врата” заради пострадалото момиченце. Детето, чрез родителите си, бе конституирано като частен обвинител и защитавано от адв. Станислав Станев от Пловдив, съобщи otzvuk.bg.

Подсъдимият Борис Попов се призна за виновен и поиска процесът да продължи по съкратеното съдебно следствие, което му даде възможност реалното наказание – 3 години затвор, да бъде намалено с 1/3 – т.е. 2 години.

Престъплението бе извършено на 1 януари в хотелски комплекс в девинското село Ягодина, където приятели от София се събрали да посрещнат Новата 2022 г. Към 1,30 ч. след полунощ Попов се вмъкнал в стаята на детето, заключил вратата и започнал да блудства с него. Малко по-късно майката се опитала да влезе в стаята, а след това детето разказало на какво е било подложено.

След арестуването на Попов полицаите иззели мобилния му телефон, в който имало множество брутални снимки от блудства с детето, които обаче не били само от вечерта на 1 януари 2022 г.

Борис Попов бе признат за виновен и по трите повдигнати обвинения от Районната прокуратура.

Мъжът е заможен бизнесмен от София. Управител е на три фирми, занимаващи се с издателска и печатна дейност, информационни технологии, възобновяеми енергийни източници, логистична дейност.

Обвиненият в блудството Борис Попов по време на мярката му за неотклонение през януари.

 Обвиненият в блудството Борис Попов по време на мярката му за неотклонение през януари.
otzvuk.bg

Адвокат Станислав Станев заяви след делото, че решението дали ще се обжалва присъдата, ще бъде взето от родителите на детето. „Като адвокат, това е казусът, който ме е натоварил най-много в лично качество“, каза адв. Станев, който преди 10 години участва по делото за смъртта на 47-годишния Самуил Хаджиев от село Осиково, убит от два озверели бика.

Адв. Станислав Станев.

 Адв. Станислав Станев.
otzvuk.bg

Адв. Живко Чепишев – защитник на подсъдимия, каза, че след като излязат мотивите и се запознаят с тях, ще преценят дали ще обжалват.

От няколко месеца Борис Попов е с наложена мярка „домашен арест“ с GPS гривна.

Броени дни след престъплението в новогодишната нощ в хотел в село Ягодин, софиянецът бе обвинен в блудство с 9-годишното момиченце.