0

С офийската градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност Красимир Каменов, по известен като Къро, за това, че е подбудил Кристиян Илиев – извършител, и Боян Табаков – помагач, да застрелят бившия служител на МВР Любомир Иванов – Любо Полицая.

Покушението бе извършено на 25 март 2022 г. около 9,20 часа в столичния квартал „Лозенец“. Любо Полицая бе прострелян два пъти с огнестрелно оръжие. Къро отговаря по чл. 116, ал. 1.

УБИЙСТВОТО В ЛОЗЕНЕЦ: Година след разстрела килърите на Полицая без внесено обвинение

От държавното обвинение уточняват, че на 14.04.2022 г. като обвиняем бе привлечен Кристиян Илиев за това, че е прострелял Любомир Иванов.

Малко по-късно обвинението на Къро бе коментирано и от зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, който уточни, че очаква от разследването за смъртта на Полицая да изскочат доказателства за още поръчкови убийства. 

"Не изключвам в рамките на това разследване да излязат разкрития по няколко други поръчкови убийства от близкото и не толкова близкото минало. Става въпрос за изключителни популярни лица от ъндерграунда. Вие знаете може би знаете лицето, което ви споменах, то е едно от знаковите лиза на прехода, може би е последните мохикани от тези криминални авторитети от прехода", уточни Сарафов.

На въпрос дали може да се очакват още обвинения, Сарафов бе лаконичен: „Очаквайте неочакваното".

Преди седмица от прокуратурата пуснаха записи на разговори между Къро и различни хора, чиято самоличност все още се установява. При обиск в дома на свързани с него лица бяха открити списъци с магистрати от закритото спецправосъдие, както и позициите им в съдебната власт в момента. Тогава стана ясно, че хората от списъците е трябвало да бъдат отстранени от работа.

ВРЕДИТЕЛИ ЗА УВОЛНЕНИЕ: Митичният Къро зад наказателния списък с магистрати (СНИМКИ+ВИДЕО)

За самия Къро се знае, че от години не се намира на територията на България. Предполага се, че живее в ЮАР. Очаква се след повдигане на обвинението да бъде пуснат за международно издирване с червена бюлетина от Интерпол.