0

Н яма задържан за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге във вилното селище "Делта хил" край пернишкото село Кладница, съобщиха от Районната прокуратура по време на брифинг.

Държавното обвинение опроверга първоначалната информация от по-рано днес, че има арестуван, който е заподозрян за деянието. Продължават процесуално-следствените действия на полицията.

По време на прессконференцията стана ясно, че се работи по много версии. По реда на Наказателно-процесуалния кодекс към момента няма задържано лице по досъдебното производство за убийството, разпитани са 5-6 лица по досъдебното производство. Към настоящия момент не са събрани доказателства за виновността на което и да е лице, разпитано по делото. 

"Каквото и да кажа в момента, може да навреди на разследването. Назначени са много експертизи, които ще дадат яснота относно самата специфика на деянието. И в момента се провеждат процесуално-следствени действия, работи се с различни лица. Към момента не мога да дам конкретика, защото е възможно това да опорочи разследването.", каза ст. комисар Млеканов.

Констатирано е нараняване в белия дроб на убития Ланге, възложени са експертизи, които да установят как е причинено нараняването и дали то е довело до смъртта. Доказателствата на делото не установяват към момента, че той е преобличан и че тялото е местенето, но не отпада нито една версия, казаха от държавното обвинение по повод информацията от вчера, която оповести служебният вътрешен министър Дерменджиев.

Работи се и по версия за самоубийство, допълниха разследващите, както и по-други, но отказаха да посочат кои са основните.

Припомняме, че Ланге е бил открит в гаража от неговата съпруга. Именно тя е подала сигнал в полицията. Бизнесменът отдавна живее и работи в България. Заедно с втората си съпруга, която е българка, притежавали завод за силиконови изделия в пернишкия квартал „Мошино", продаден преди няколко години на шведска компания.

Вчера служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че тялото на бизнесмена е било преместено от мястото, където е бил убит.

„Случаят е убийство. Беше направен опит то да се замаскира. В момента работим по всички версии, тъй като този човек е преместен от мястото, където е бил убит. Има данни да са сменяни дрехите, с които е бил и т.н., за да се прикрият следите от убийството. Подозираме кръг, група извършители, но в момента би било спекулация да се насочим някъде като коментар”, заяви Демерджиев.

СЛУЧАЯТ СЕ ЗАПЛИТА: Арестуваха сина на убития швейцарски бизнесмен край Перник, прегазил човек

УБИЙСТВОТО НА ШВЕЙЦАРСКИЯ БИЗНЕСМЕН: Тялото е местенo след ликвидирането му