0

И зцепките на прокурорския син Васил Михайлов не приключват и в ареста. На 11 ноември Васил е набил свой съкилийник, което е наложило преместването му в самостоятелна килия. В нея той е запалил одеяло и огънят е бил потушен с пожарогасители. Това разкри наблюдаващият прокурор по делото Георги Иванов на поредното заседание в Софийския районен съд. 

СТЪЖНИ МУ СЕ: Изправят на съд прокурорския син от Перник за четири закани за убийство

Младежът се намира в килия в Кюстендил, където е по обвинение, че се е заканил с убийство на бившата си приятелка Боряна.

Пернишкият младеж е подсъдим за няколко престъпления, основната част от които за нанесен побой и закана за убийство към приятелката си.  Показания даде един от сочените за жертви на побой футболният треньор Румен Андонов. 

Случката с Румен Андонов е от 11 юни миналата година около 14 часа. Васил го пресрещнал в центъра на града, първо му се усмихнал, а после му казал: "Здрасти, тренер".

НОВО 20: Бившата на прокурорския син от Перник призна за натиск!

Бившият футболист не го познавал, но тръгнал да му подава ръка. В този момент младежът му нанесъл три удара в челюстта, като единият може да е бил с бокс. Андонов го попитал: "Защо бе, момче?", а Васил му отговорил: "Казал си на моята братовчедка, че била платена".

От близко заведение излезли хора, собственикът и приятели на Васил. Те обяснили, че това е синът на прокурора Бисер Михайлов. Казали на треньора да си отива в колата, за да не стане по-лошо. Когато вече бил в автомобила си, Андонов се обадил на бащата на Васил и му казал: "Синът ти ми счупи ченето", а Бисер Михайлов му отговорил, че не говори със сина си, но го посъветвал да изчака "до утре на трезва глава".  

САГАТА ПРОДЪЛЖАВА: Съдът отказа отвод по делото с прокурорския син от Перник

"В този момент всичко приключи. Аз не бях пиян", обясни Андонов. 

От пернишката болница той бил изпратен на лечение в "Пирогов", защото челюстта му била счупена на две места. Тук в София е бил разпитан от полицаи. Преди него показания даде Красимир Григоров, който е баща на актрисата Луиза Григорова, също ударен от Васил Михайлов, но на 24 май 2022 г. Той се опитал да разтърве Васил и още един младеж, заради което получил едно круше и се озовал на земята. Мъжът обаче не е подавал жалба. 

СЛЕД КАТО НАПРАВИ САМОПРИЗНАНИЯ: Осъдиха прокурорския син от Перник