0

Б ившата приятелка на прокурорския син от Перник Васил Михайлов - Боряна Рангелова в близо 3 часа показания пред Софийския районен съд потвърди част от показанията си от досъдебната фази, други детайли отрече, а част от нещата дори не си спомняше добре.

20-годишната перничанка дава показания близо 3 часа, в които объркано и разпиляно разказа за житейския си път и любовните й отношения с Васил. Младата жена обясни, че е имала конфликт с Васил, след като скъсали, защото той посочил като адрес на изпълнение на мярката „домашен арест“ нейната квартира, където до преди това двамата живеели заедно.

ОБРАТ: Пернишкият прокурор бит от жена си, пуснаха го на свобода

След като се разделили обаче Васил се заселил трайно при чичо си – ветеринарния лекар д-р Васил Михайлов. Боряна свидетелства, че чичото и бащата на Васил – пернишкият прокурор Бисер Михайлов са опитвали да й въздействат и са й давали указания какви точно показания да дава и как да говори в хода на досъдебното дело.

ОЩЕ РАЗКРИТИЯ: Прокурорският син пребил бащата на Луиза Григорова

На предходното заседание самият Васил Михайлов обясни, че не той, а Боряна го ревнувала и затова скалъпила обвиненията срещу него. Боряна пък твърдеше, че е била бита и заплашвана, защото докато Васил е лежал в ареста разбрал, че се е срещала с Никълъс Тодоров. Според Васил Никълъс и давал марихуана, а в замяна Боряна преспивала с него. Самият Никълъс обаче твърди, че е бит от Васил и че си има сериозна приятелка – Белослава Йорданова, която също е свидетел по делото, тъй като е видяла как прокурорския син налита на приятеля й.

ФАЛСТАРТ: Ключови свидетели се изплашиха от прокурорския син

От показанията на Никълъс и Белосвала стана ясно, че Васил е правил вулгарни клупове с насилие. На един от тях се вижда как Васил е сваля гащите на младежа, удря го по задника и крещи: “Брат, искам да ти се измоча (изпикая б.а) на главата, ама нямам капка”.

РУХНА ПСИХИЧЕСКИ: Прокурорският син ще кара Коледа в килия, разплака се!

Ден по-рано пък след близо 6-часово заседание Районният съд в Дупница остави в ареста Васил Михайлов по обвинението, че е заплашил бившата си приятелка с убийство. Адвокатът му Любомир Таков настоя за отвод на съдия Маргарита Алексиева. Според юриста съдийката е пристрастна тъй като съпруга й е адвокат, който е службено ангажиран като адвокат на роднина на задържания по друго дело. Отводът обаче не е бе приет.