0

18-годишната Ивет Стайкова, обвинена за убийството на своята баба актрисата Виолета Донева през октомври 2022 г. в столичния кв. „Изгрев“, остава с мярка „задържане под стража“.

Това определи тричленен състав на Софийския апелативен съд. Вместо да демонстрира смиреност пред магистратите, Ивет Стойкова заяви в последната си дума единствено: „Не ми пука!“.

Апелативните съдии са категорични, че не е разколебано предположението, че младата жена е извършител на престъплението, в което е обвинена. Според съда при изменение на мярката по-лека съществува опасност обвиняемата да извърши ново престъпление, предвид начинът на извършване на убийството и поведението й.

Според данните по делото Стойкова се е скарала с баба си Виолета Донева, която отказала да й даде пари. Внучката я атакувала с нож като я направила многократно по главата, шията и гръдния кош. Това е довело до остра кръвозагуба, в резултат на което настъпила смъртта на актрисата. На предишно заседание защитата обяви, че дванадесетокласничката злоупотребява с наркотици от 14-годишна като има и няколко престоя в клиники.

Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване.