1

С трога съдийка от Дупница върна обратно в ареста прокурорския син Васил Михайлов от Перник. Според съдия Маргарита Алексиева всяка друга мярка различна от „задържане под стража“ по отношение на Михайлов е опасна за обществото, тъй като не е изключено той да извърши нови престъпления. 

Делата срещу прокурорския син се гледат от съдилища в цялата страна, тъй като магистратите от Перник си направиха отводи заради баща му Бисер Михайлов, който е техен колега. 

БИЛ ПОСЛУШЕН: Прокурорският син от Перник на свобода, съдът го пусна от ареста!

Делото в Дупница е за закани, застрашаващи живота и здравето на бившата му вече приятелка Боряна Рангелова. То е за 4 отделни деяния извършени от синковеца. 

Първото деяние от продължаваното престъпление и извършено, непосредствено след вземането на мярка за неотклонение "домашен арест“, по дело на Софийски районен съд и към момента наказателното производство е в съдебна фаза. 

Второто и третото деяние са извършени, докато обвиняемият е с мярка "задържане под стража“, а четвъртото е извършено, след като на младият мъж е наложена мярка "домашен арест“, става ясно от мотивите на съдийката. 

19-годишният перничанин прекара на свобода само 3 месеца. През това време пък баща му - прокурорът Бисер Михайлов, бе обвинен, че бие майка му Биляна, но жената не претендира за домашно насилие, а каза, че сама е паднала и се е ударила. 

ОБРАТ: Пернишкият прокурор бит от жена си, пуснаха го на свобода

Самият Васил пък по телефон от килията бе заплашвал с година по-голямата от него Боряна, че е въртяла любов с Никълъс Петров, докато той е бил в следствения арест в София. Прокурорският син твърди, че Никълъс е давал на Биляна марихуана и други наркотици. В замяна девойката му се отдавала сексуално. 

БОМБА! Полиция нахлу при прокурорския син в Перник. Търсят телефон, от който е заплашвана приятелката му с убийство

Самият Никълъс е един от свидетелите срещу Васил по голямото дело, което се гледа в София. По него младият момък е обвинен за няколко побоя и закани, включително и над полицай в Перник.