1

П ловдивският престъпен авторитет Ангел Личканов - Личкана е задържан до 72 часа в ареста, след като е пребил автобусен шофьор. 56-годишният ъндърграунд герой е с повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда на шофьора и за увреждане на автобуса. Това става ясно от съобщение на Районната прокуратура под тепетата.

Автобусът, превозващ работници, бил атакуван от бившия висаджийски бос между 21 и 22 часа в неделя в участъка между спирките на Централна гара и бул. „Хаджи Димитър“.

Павета

В тази част от пътя имало ремонт и движението се осъществявало в една лента. Платното обаче било заето от мерцедеса на Личкана, който бил спрял и разговарял с друг мъж. 54-годишният шофьор на рейса подал светлинен и звуков сигнал, за да накара собственикът на скъпарското возило да го премести. Личканов преместил автомобила, но разстоянието било недостатъчно. Той се приближил към автобуса и счупил лявото странично стъкло на затворения шофьорски прозорец, замерил с павета водача, но не успял да го уцели. След това взел микрофона от автобуса и ударил шофьора в слепоочието.

Обиди

Установено е, че стъклата от счупения прозорец са причинили порезни рани по ръцете и тялото на водача. Подаден е сигнал на 112. На мястото дошли полицаи и задържали Личкана. Ден по-рано бабаитът отново се прояви на пътя. Този път агресира срещу млада шофьорка. 23-годишното момиче засякло джипа на пловдивската мутра. Той слязъл, започнал да я обижда, плюе и да й посяга. Момичето снимало номера на автомобила му и подало сигнал в полицията. От МВР обясниха за този случай, че работят за изясняване на съпричастността му.