0

М ъж в развод се напи и нападна две непознати момичета в Пловдив с ясното намерение да им причини болка. Той е обвинен за причиняване на леки телесни повреди и е на свобода. Не се е явил на разпоредителното заседание по делото в Пловдивския районен съд и то е отложено за декември. Ако мъжът пропусне и следващото заседание, ще бъде наредено да бъде принудително доведен.

Скандал

Георги Г. живеел в Пловдив, а съпругата му – в друг град. На 8 септември 2022 г. той разговарял с жена си по телефона и се скарали заради влошените отношения и тежкото бракоразводно дело. Афектиран, мъжът решил да наказва жени, включително и непознати.

Агресия

След това пил доста алкохол и тръгнал да напада жени, за да им причинява болка. Първо забелязал едно момиче да стои само на пейка близо до дома си и го помолил за запалка, за да си запали цигара. Той се опитвал да я заговаря, тя се притеснила и решила да се прибере в дома си. Точно преди да стигне до входа на блока си, пияният я хванал с две ръце отзад за врата и я стиснал силно, при което тя започнала да вика за помощ.

След това я съборил на земята и продължил да я стиска за шията и да я души. Пуснал я по своя воля и отишъл на казино, където продължил да пие.

Тръгнал да се прибира и по улицата набелязал друга жена, която започнал да преследва, докато не я настигнал до сградата, където живее. Стиснал я силно, за да не може да бяга, след което я хванал с ръце за гушата и я стиснал, съборил я на земята и продължил да я души. Жената се разкрещяла и съседи се притекли на помощ, а нападателят избягал.

След подадени сигнали от нападнатите полицията успяла да открие и да арестува насилника.