0

С лед полицейската гонка в Стара Загора в края на миналата година, при която загина 58-годишният Пламен Пенев, се заговори за нуждата от обучение на полицаите и за пропуски в системата. Заради случилото се бяха отстранени двама полицейски инспектори. Вътрешният министърът обяви, че те ще бъдат освободени от длъжност заради недопустимо нарушаване на етичните норми. Преди седмици с постовете си се разделиха и двама комисари от ОДМВР-Стара Загора. Оказа се, че единият от тях - Илиян Илиев, вече е назначен на работа като заместник-кмет в Община Мъглиж, съобщи NOVA.

ИЗГОРЯХА: Двама полицаи аут от МВР заради загиналия в Стара Загора

„Илиян Илиев е част от нашия екип от няколко дни. Той е с ресор „Обществен ред, сигурност, инвестиционни политики и устройство на територията”. Аз се свързах с него след изборите на 29 октомври и го поканих на работа. За никого не е тайна, че при предишния ми мандат работех само с един зам.-кмет, а предизвикателствата пред общината са големи. Когато говорих с Илиев, той ме уведоми, че му предстои пенсиониране и излизане от системата на МВР от 7 декември”, обясни кметът на Мъглиж Душо Гавазов.

ЛУДО ПРЕСЛЕДВАНЕ: Загиналият шампион бягал от ченгетата на зиг-заг между колонките на бензиностанция

От своя страна Илиев каза, че на 5 януари сам е подал заявление за напускане на МВР. „Нито съм отстраняван, нито има проверки по отношение на моята работа в ОДМВР-Стара Загора”, категоричен беше той.

КАКВО СЕ СЛУЧВА? Клипове от гонката в Стара Загора изчезват от мрежата! (ВИДЕО)