0

О сем души са убити от въоръжен мъж пред оживен търговски център в района на Далас. Поне седем са ранени, съобщи Ройтерс, позовавайки се на информация от местната полиция.

По данни на властите стрелецът е действал сам и е бил убит от полицаите. Стрелбата е била открита пред търговския обект в град Алън, щата Тексас, обяви местния полицейски шеф.

БТА

Началникът на пожарната в града обяви, че най-малко девет души с огнестрелни рани са откарани в болници, двама от тях са починали. Трима са в критично състояние, а останалите четирима са стабилни.

От здравната служба на района обясниха, че в техните травматологични центрове са били приети осем от ранените, които са на възраст от 5 до 61 години. Тя не уточни в какво състояние са те.

На кадри от местни медии се вижда как полицейски служители бързат да изведат хората от търговския център, а коли на спешната помощ са паркирани в близост до входовете.

"Органите на реда са на мястото на инцидента. Провежда се активно разследване. Моля, избягвайте района до получаване на допълнителна информация", написа в своя публикация в Twitter местното полицейско управление.

Губернаторът на щата Тексас Грег Абът нарече стрелбата "неописуема трагедия" и заяви, че щатските власти са готови да предложат всякаква помощ, от която местните власти биха имали нужда.

Град Алън, Тексас, е с население от около 100 000 души.

Масовите стрелби станаха нещо обичайно в САЩ, като досега през 2023 г. те са най-малко 198.