0

С инът на началника на Икономическа полиция в Районното управление в Дупница инсценира отвличането си, за да прикрие липса на пари.

В петък вечерта на тел. 112 бил подаден сигнал от бащата, който обявил, че 22-годишният му син е отвлечен, съобщи Пиринско. Под тревога е била вдигната Главна дирекция “Национална полиция”, СДВР и Областна дирекция на МВР - Кюстендил.

Обяснение

След бърза реакция на криминалистите младежът е открит невредим. Той заявил, че е бил спрян на пътя с колата си от неизвестни, които го принудили да им преведе пари. Младият мъж посочвал места, където похитителите го водели – там, където няма камери.

В крайна сметка обаче се оказа, че 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството. От телефона му са изтрити имейли и справки за биткойни за стотици хиляди левове.

Бивш футболист

Младежът е син на полицай от Кочериново. Стреснал се, че родителите му ще му се карат, и съчинил историята.
Полицията бързо разкрила измамата.

Момчето е бивш футболист на „Марек“, но след тежка контузия се отказва от футбола. Преди две години се жени за дъщеря на мастит бизнесмен от София. Тъстът му го включва в строителен бизнес и така от футболист се превръща в строител и копач на биткойни.