0

А рестуваха бизнесмен, пребил приятелката си в затворен комплекс в Пловдив. Сигнал за домашното насилие е получен в понеделник по обед на 112. На място са се отзовали полицаи от Шесто РУ, потвърдиха от МВР. Пострадалата сама ги е извикала, обяснявайки, че мъжът, с когото живее на семейни начала, я е пребил.

Съседи са станали неволни свидетели на грозните сцени и са потресени, тъй като мъжът налагал жената пред очите на децата им.

Скандал

Преди това паркирал автомобила си, още тогава си проличало, че вътре става скандал. След това мъжът излязъл, отворил вратата откъм страната на жената, издърпал я със сила и започнал да я налага на улицата. Насилието е заснето и от охранителни камери, които са били разположени в затворения комплекс, където живеят. На адреса униформените задържали 27-годишния криминално проявен извършител, причинил на потърпевшата лека телесна повреда. Отведен е за едно денонощие в полицейския арест, а по случая се води досъдебно производство.

Богати

Запознати със случая споделиха, че мъжът и жената живеят на семейни начала от няколко години. Имат две деца - малолетно и непълнолетно. Били богати хора със социален статус над средния за страната. „На адреса униформените задържали 27-годишния криминално проявен извършител, причинил на потърпевшата лека телесна повреда. Отведен е за едно денонощие в полицейския арест, а по случая се води досъдебно производство“, коментира пред „Марица“ адвокатката Милена Кадиева, която следи случая. Прогнозата й, че случаите на домашно насилие няма да спрат да се увеличават, докато мисленето и поведението в обществото не претърпят радикална промяна - да не се толерира насилието и агресията да не се приема като модел за успех.