0

П рез седмицата ловецът на бежанци Динко Вълев нападна мним просяк, който се прави на сакат, за да иска милостиня. След ареста на Динко за хулиганство, се стигна и до още един - този на сочения според полицията за тартор на просяците в Бургас - 58-годишният Бяндо Милев. 

СКАНДАЛНО! Динко раздава шамари и шутове на мъж "без крака" (ВИДЕО 18+)

"Извършвал е действия по намирането на три отделни лица, след което им е предоставил жилището си в град Бургас. Целта му е била тези трима мъже да бъдат използвани за просия, независимо от тяхното съгласие. Престъплението е извършено при условията на опасен рецидив чрез получавенот на облаги", заяви пред NOVA Зорница Щърбева, прокурор.

СЛЕД ШАМАРИТЕ СРЕЩУ ПРОСЯК: Опандизиха Динко от Ямбол

Бяндо живее в къща в бургаския квартал "Акациите". Купил я преди няколко години. Съседите му знаят с какво се занимава и как склонява хората да просят.

"Той и да ме кара аз няма никога да отида. Аз съм млада жена и мога да работя", твърди Донка, съседка.

Не всички съседи на Бяндо обаче имат смелост да застанат с лицата си и да разказват. Мъж разказа за един от просяците на Бяндо, който бе бит от Динко Вълев.

"На един магазин работи и е доволен. По 300-400 лева на ден. Постоянно беше тук. Даже съм идвал тук, у тях, а той вътре лежеше, спеше постоянно", разказва съгражданин на Бяндо. 

СЛЕД ШАМАРИТЕ: Просякът на Динко избяга в друг град (СНИМКА)

Мнимият инвалид печелел между 50 и 300 лева на ден в зависимост от мястото, на което търсел милостиня от туристи и възрастни хора. Обхождал цялото Черноморие, а Бяндо планувал да позиционира работници както във Варна, така и в Германия, разказват местните.

СЛЕД КАТО ОШАМАРИ ПРОСЯКА: Хлебарка рани Динко в ареста! (СНИМКА)

Най-младият просяк носел и пари от кражби, които поделяли с Бяндо. Той бил подготвян да бъде изведен в чужбина. В досъдебното производство и от показанията на трима от просяците става ясно, че имали уговорка.