0

Е диният от куршумите, с които е улучен Алексей Петров, е минал през тялото му и е ранил вървящата успоредно с него Мирослава Михайлова, научи „Телеграф“. С другия куршум Петров е уцелен в главата, в областта на окото. Състоянието на жената вече е стабилизирано, съобщиха от „Пирогов“, където бе настанена след стрелбата на Витоша в сряда.

САМО В „ТЕЛЕГРАФ“: Първи кадри от мястото на екзекуцията на Алексей Петров (СНИМКИ)

Според първоначалните данни Петров и Михайлова са вървели сами по пътеката, а охраната на бившия съветник в ДАНС е била на метри зад тях.

Дегизиран

Точно при изстрела обаче телохранителите не са имали пряка видимост, което допълнително е улеснило наемникът. Той е бил с екипировка на байкър, за да не буди подозрение, тъй като този район на Витоша е едно от популярните места за планинско колоездене. Така стрелецът можел да прикрие лицето си, като се дегизира с очила тип маска, боне и шапка или каска, каквито са характерни за маунтин байк.

ЕКСКЛУЗИВНО: Разстрел за Алексей Петров! Покушението е извършено край лифта в Драгалевци, ранена е и жена (СНИМКИ)

Знае се, че килърът е успял да се приближи достатъчно близо и да стреля, а след това бързо се е изтеглил. Информацията, че е използвал велосипед за бягството си, не бе официално потвърдена. МВР все още не дава никакви официални подробности по знаковата екзекуция.

Описание

Макар и ранена, Мирослава Михайлова е събрала сили и е подала сигнал на 112 около 12,20 часа в сряда. Тя запазила съзнание около половин час и е успяла да даде точно описание на стрелеца. От прокуратурата потвърдиха за „Телеграф“, че като свидетели се разпитват мъж и жена украински граждани. Те са били на разходка по това време също в района на заслона „Бай Кръстьо“.

ОБРАТ: Простреляната при атентата срещу Алексей Петров се оказа жива!

По неофициална информация чужденците са видели Михайлова да пълзи по пътеката към павирания път за хижа „Алеко“. Оказали са й помощ, дали са й телефон, за да позвъни на полицията. Думите й към оператора на 112 били: „Убиха Алексей Петров“, след което описала точното местонахождение.

Слушат

По случая показания са дали и бодигардовете, които обяснили, че Петров предпочитал да се движат на разстояние, за да не слушат разговорите му с треньорката по тенис. Разследващите установяват и каква е била близостта между нея и Петров при стрелбата, за да бъде жената поразена от куршума, излизащ от тялото на бившия командос.

В МОМЕНТА НА РАЗСТРЕЛА: Трима охранители пазели Алексей Петров!

Полицията проверява и информация, че извършителят и неговият помагач са напуснали София в посока Монтана, като са минали през прохода Петрохан. Няма информация дали изпълнителите на мократа поръчка са чужденци, но се смята, че още същия ден стрелецът е успял да напусне пределите на страната.

ПП: Спекулация са твърденията за връзките ни с Петров

"Не коментираме спекулации, зад които прозира желанието на президента да няма редовно правителство, за да се върнат "служебните" схеми, недосегаеми заради контрола върху службите за сигурност“, това заявиха в позиция във Фейсбук от "Продължаваме промяната" в коментар на твърденията за политически връзки на Алексей Петров с партията.

Какви са реакциите след убийството на Алексей Петров?! Политици и спортисти с първи коментари за атентата

"Напомняме, че все още главният секретар на МВР и шефът на ДАНС са назначения на служебното правителство и с подписа на президента Радев.

От ПП сме категорични, че промяна в службите е наложителна и ще работим, докато не я постигнем", пишат още от ПП.

Убийството не бива да се смесва с Шенген

"Убийството на Алексей Петров не трябва да се смесва с приемането на България в Шенген, което има своя траектория и ясни правила". Tака говорителката на ЕК Анита Хипер отговори на въпрос как този случай ще повлияе върху присъединяването на страната ни към пространството за свободно движение.

НА ПОЖАР! Спешно свикват МВР и службите за сигурност!

Засега вето налагат две страни членки - Нидерландия и Австрия. Нидерландия посочва като мотив организираната престъпност и корупцията у нас. Хипер припомни, че позицията на комисията е от дълго време и непроменена. "От 12 години твърдим, че България и Румъния са готови за Шенген", подчерта тя.

НОВИ РАЗКРИТИЯ! Стана ясно с какво оръжие е разстрелян Алексей Петров

Осъденият за предното покушение срещу Алексей Петров пуснат предсрочно от затвора!

Демерджиев за убийството на Алексей Петров: Той беше архитект и гарант на сглобката на управлението